Werkwijze

Het belangrijkste bij een huwelijk is het echtpaar. Het is een dag die zorgeloos moet verlopen en waarbij veel plezier moet zijn: het is tenslotte een vreugdevolle gebeurtenis.
Mijn werk zal vrijwel altijd op de achtergrond plaats vinden, zo onopvallend mogelijk maar altijd paraat bij de belangrijke momenten. Het zijn niet alleen de verplichte foto’s op het bordes, het ja-woord en natuurlijk de ring-ceremonie, maar ook de sfeer van de dag, de traan en de glimlach.

De fotoreportage zal de dag in al haar elementen bevatten. Het aantal foto’s is onmogelijk te noemen omdat elk huwelijk anders is. Het kunnen er driehonderd worden, maar evengoed bijna duizend. U kunt er zeker van zijn dat er meer dan voldoende foto’s genomen worden zodat u alle momenten van de dag terug kunt zien.
Voor mij als fotograaf begint de huwelijksreportage al bij het eerste kennismakingsgesprek en eindigt niet eerder dan bij het overhandigen van de trouwreportage.

Het kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is voor mij als fotograaf de start van de reportage. We nemen dan de huwelijksdag door en bespreken uw wensen. U kunt de verschillende soorten trouwalbums bekijken, vasthouden en inzien. Na dit gesprek, als alles duidelijk is en alle vragen beantwoord, zal het lange tijd stil blijven tot vlak voor de huwelijksdatum. Ik neem ongeveer één week van tevoren contact op.
Uiteraard is het altijd mogelijk om tussentijds contact op te nemen voor vragen of wijzigingen.

_MG_7711

Het huwelijk

Op de huwelijksdag zal ik op de afgesproken tijd en plaats aanwezig zijn. In veel gevallen zal dit bij de bruid thuis zijn voor het vastleggen van de voorbereidingen. Vanaf dat moment zal ik zo geruisloos en onopvallend mogelijk overal aanwezig zijn. Hier en daar zal ik wat aanwijzingen geven als dat nodig is. Het belangrijkste voor mij is, dat u onverstoord kunt genieten van alle plechtigheden zonder dat ik als fotograaf in de weg staat.
Maar u kunt er vanuit gaan dat alle belangrijke, leuke en spontane momenten vastgelegd zullen worden.

Het album

Na de huwelijksdag begint het echte grote werk voor mij: het uitzoeken, sorteren en nabewerken van alle foto’s die gemaakt zijn. In veel gevallen zult u als voorproefje dezelfde avond of de dag daarna al een bewerkte foto via email toegestuurd krijgen.
Bij het samenstellen van het album streef ik ernaar om zoveel mogelijk elementen van de dag erin te verwerken zodat het een persoonlijk geheel zal worden, in de stijl zoals u dat met mij heeft afgesproken. Een album kan zodoende tot wel honderd of meer foto’s bevatten waarbij u keer op keer nieuwe dingen kunt ontdekken.

sized_1D143764

Het samenstellen en bewerken van een album kost tijd. Het laten afdrukken van dat album ook. U moet er rekening mee houden dat het 6 tot 8 weken duurt voor u het album kunt ontvangen.

Overhandigen

Nadat het album door mij is gecontroleerd zal ik een afspraak maken. Het album wordt dan overhandigd, samen met de reportage. Dit is inclusief de foto’s in het originele formaat.
Pas dan krijgt u van mij de factuur.

 

Comments are closed.